Witam cie Karol. Mam do ciebie kilka pytań :D 1) czy sądzisz, że spożywanie dziennie 60-80 g białka serwatkowego ma jakiś wpływ na zdrowie a najbardziej na układ pokarmowy? Z pozdrowieniami dla rodziców 2) Czytałem ostatnio, że właśnie białko niskiej jakości jest tylko pustą kalorią bo nie jest wzbogacona w enzymy pomagające trawienie, witaminy [...]
Hemp Beat: Jak najbardziej możesz mieszać odżywke białkową z mlekiem do stosowania po treningu. Niemniej jednak nie przeceniałbym jego właściwości. W 100g 0,5% mleka masz mniej więcej 3 g białka, 5 g cukru i śladowe ilości tłuszczu, jak zatem jego wartośc odżywcza może równać się z Carbo czy WPI/WPC? Oczywiście we współczesnej "fast foodowej" [...]
Dobry wieczór. Naszło mnie takie pytanie a mianowicie: Jak się ma spożywanie węgli+wpc potreningowo do szybkości budowy masy w porównaniu do tej samej diety tyle, że bez tego potreningowego "szejka"? Czy węgle spożyte po treningu w stosunku 2:1 do białka nie spowodują odkładania w tkanke tłuszczową tylko przyśpieszą procesy regeneracyjne? Ciekawi [...]
[...] niestety zawiera mało białka, mógłbym jeść 2 sztuki, ale z kolei zawiera on dużo tłuszczu. 4. Posiadam najwyższej jakości białko z Olimpa, ale staram się ograniczać jego spożywanie w miarę możliwości, ponieważ mój organizm słabo toleruje tego typu sztuczne rzeczy. 5. Do każdego posiłku staram się spożyć coś ze zdrowych tłuszczów typu pestki [...]
ale kwasniewski napisał ze spozywanie duzej ilosci białka bardzo przyspiesza starzenie sie organizmu, wiec nawet to ze białko przyspiesza metabolizm to wcale nie jest dobrze,aby dobrze wygladac metabolizm musi byc akurat ,ani zaszybki ani za wolny,ja gdy jem wiecej niz 150 gram białka dziennie,to zle sie czuje, robie sie nerwowy,agresywny,goraco [...]
bral jakies oslonki? pewnie nie tak samo jak tony bialka - nie tylko jesli chodzi o suple ale ogolnie bialka - czesc/moze i wiekszosc negatywow mozna zlikwidowac spozywajac jeszcze wieksze ilosci warzyw/owocow ale kto tak robi? dopiero wtedy jak sie zacznie cos dziac zlego to najczesciej sie zmniejsze ilosc bialka tymbardziej jesli ma sie bialko w [...]
[...] poziom białka w produktach finalnych. W tamtych regionach generalnie od pewnego czasu wzrasta świadomość zdrowego i racjonalnego odżywiania zwłaszcza w dietach dla dzieci,spożywanie produktów z większą zawartością białka można traktować jako wyraźny trend w tych regjonach świata. Wzrost cen innych białek aniżeli białka serwatkowe spowodowany [...]
[...] się przez pasaż trawienny i w sytuacji powysiłkowego, spowolnionego trawienia mogą nie zostać całkowicie wykorzystane. Dla tego też, często zaleca się po treningu spożywanie białek o zróżnicowanej - szybkiej i wolnej kinetyce. Ostatni posiłek przed snem powinien zawierać już tylko i wyłącznie białka o bardzo długiej wchłanialności... [...]
[...] wyrażone w gramach: białko : tłuszcz : węglowodany wynoszą w początkowym okresie 1,0 : 2,5-3,5 : 0,8, później należy zaś zmniejszyć ilość spożywanego białka. Zalecane jest spożywanie tłustych produktów zwierzęcych, takich jak żółtka jaj, podroby, tłuste mięsa, sery, masło, śmietana. Uzupełnieniem tych produktów powinny być niskocukrowe warzywa [...]
1) Firma która zorganizowała konkurs MIKOŁAJ OLIMP to oczywiście OLIMP Laboratories:) 2) Tonalin to inaczej CLA występuje w preparacie CLA PROTONALINAL Tanolin - źródło sprzężonego kwasu linolowego i jego pochodnych. CLA to biologicznie aktywny kwas tłuszczowy o wielokierunkowym działaniu, odgrywający kluczową rolę w regulacji gospodarką [...]
1 Firma która zorganizowała konkurs MIKOŁAJ OLIMP to oczywiście OLIMP Laboratories 2 Tanolin - źródło sprzężonego kwasu linolowego i jego pochodnych. CLA to biologicznie aktywny kwas tłuszczowy o wielokierunkowym działaniu, odgrywający kluczową rolę w regulacji gospodarką tłuszczową organizmu, a w ten sposób przyczyniający się do regulacji masy [...]
1) Firma która dla nas zorganizowała konkurs MIKOŁAJ OLIMP to OLIMP LABORATORIES 2) Tonalin to inaczej CLA występuje w preparacie CLA PROTONALINAL Tanolin - źródło sprzężonego kwasu linolowego i jego pochodnych. CLA to biologicznie aktywny kwas tłuszczowy o wielokierunkowym działaniu, odgrywający kluczową rolę w regulacji gospodarką tłuszczową [...]
ad.1 Konkurs został zorganizowany przez firme OLIMP Laboratories ad.2 TONALIN występuje w produkcie CLA TONALIN - jest to źródło sprzężonego kwasu linolowego i jego pochodnych. Reguluje gospodarkę tłuszczową organizmu, zwiększa lipolizę w komórkach tłuszczowych oraz podwyższa termogenezę organizmu przy jednoczesnym hamowaniu nadmiernej [...]
[...] czytelny/nieprecyzyjny dawkowanie: wg producenta 9g porcja (3 łyżeczki dołączone do produktu); ze względu na sporą podatność na działanie wszelkiego rodzaju preparatów i spożywanie ok. 6-7 mocnych kaw dziennie zacznę od połowy porcji (4,5g) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/eebabacc1362451ba5d760ba99bb912d.jpg Przetestuję jej działanie wziętej przed [...]
[...] Długe wycieczki piesze czy rowerowe mogą prowadzić do zwiększenia zapotrzebowania na energię nawet do 5000 kcal. Należy wtedy na bieżąco pokrywać straty energii przez spożywanie pokarmów o dużej zawartości węglowodanów. Przy ekstremalnych wysiłkach fizycznych, takich jak wyczynowe uprawianie sportów typu biegi narciarskie, do wyrównania [...]
To chyba część osób ma coś nie halo z nerkami- spożywanie 4 gramów białka na kgmc się kłania ;) Pochwal się tym co Ci powie lekarka jak będziesz odbierał wyniki badań \-) Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2012-07-17 12:44:02
[...] wchłanianie białka z przewodu pokarmowego, ponieważ pokarm pozostaje w nim dłużej. Podpuszczka występuje tylko u osobników młodych, dlatego niektóre źródła podają, że spożywanie mleka przez osobniki dorosłe nie dostarcza zbyt wielkiej ilości białka i wapnia, gdyż mleko nie jest w pełni przyswajane przez przewód pokarmowy." Jak więc [...]
czy zmutuje ono do jakijś lepszej formy aminokwasy są drogi, spożywanie ich jest jedynie wskazane po treningu i po przesbudzeniu spożywanie aminokwasów 30 min. przed porcją białka sojowego jest bez sensu; i nic nie będzie Tobie mutować, za duzo X-Menów się na oglądałeś albo RoniegoC.
[...] nie zużytych w czasie bieżącej produkcji. Ich absorpcja jest uzależniona od szybkości ich ubywania z tej puli. Aminokwasy mogą być pojedynczo uzupełniane. Oznacza to, że nie jest konieczne spożywanie pełnego białka każdego dnia. Jeżeli magazyny są pełne, ograniczone zostaje wychwytywanie aminokwasów z krwi. Ich nadmiar usuwany jest z moczem.